خدمات طراحی وب سایت
طراحی وب سایت
یک شنبه 3 مهر 1390برچسب:, :: 12:40 ::  نويسنده : نگین

- چرا از CMSها استفاده می کنیم؟
سیستم‌های مدیریت محتوا یا CMS ها ابزارهایی هستند که مدیریت سایت شما را بسیار ساده‌تر می‌کنند، شما بدون نیاز به دانش کامپیوتر می‌توانید صاحب سایتی شوید که به سادگی اخبار یا مقالات خود را در آن منتشر کنید، کاربران می‌توانند در آن عضو شوند، رای‌گیری در آن برگزار کنید، فروشگاه الکترونیکی داشته باشد، کابران با یکدیگر به بحث و گفتگو بپردازند، تصاویر خود را به صورت گالری‌های تصاویر به اشتراک بگذارید و بسیاری فعالیت‌های دیگر که بسته به نرم‌افزار CMS شما می‌تواند متفاوت باشد.
سادگی در ارسال و تغییر محتوا، مهم‌ترین دلیل برای استفاده ازCM S هاست. بگذارید حالتی را بررسی کنیم که می‌خواهید صاحب یک وب‌سایت باشید و نمی‌خواهید از CMS ها استفاده کنید؛ در این صورت باید دست کم با زبان HTML یا XHTML و نیز CSS و FTP آشنایی کامل داشته باشید، این البته زمانیست که می‌خواهید یک وب سایت یک طرفه یا یک صفحه‌ی شخصی داشته باشید، اگر بخواهید یک وب سایت دوطرفه داشته باشید که کاربران نیز مشارکتی داشته باشند (مثلا نظر دادن، شرکت در انتخابات و ...) در این صورت این دایره بازتر شده و شما نیاز به آشنایی با یک زبان برنامه نویسی وب مانندPHP یا Python یا Perl یا Ruby را خواهید داشت. این به معنی آن است که یا باید یک مهندس کامپیوتر باشید یا یک مهندس کامپوتر استخدام کنید! اما CMS ها با حضور خود این موانع را برداشته اند، کافیست پس از یک تحقیق CMS ای مناسب کار خود بیابید و سپس آن را دانلود و برروی سرورتان نصب کنید. اگر دانش شما در حوزه‌ای غیر از کامپوتر است شما می‌توانید با یکی از شرکت‌های محلی که برای CMS ها پشتیبانی عرضه می‌کنند مشاوره و از آن‌ها برای نصب و شاید نگهداری کمک بخواهید. در اصل پس از نصب این سیستم‌ها کاری جز نشر اطلاعات نخواهید داشت. اغلب CMS ها را این گونه معرفی می‌کنند که: «کافیست شما اطلاعاتی برای نشر برروی اینترنت داشته باشید و بخواهید این کار را بکنید، باقی کار را CMS انجام می‌دهد»
اگر می‌پندارید که CMS ها فقط برای کاربران تازه‌کار یا برای افرادی است که با کامپوتر آشنایی ندارند ساخته شده است سخت در اشتباه هستید، چرا که CMS ها برای تمام طیف مصرف کنندگان وب هستند، در حقیقت چه کاربر تازه‌کار باشید چه برنامه نویسی حرفه‌ای همواره می‌توانید از CMS ها برای کارهای خود استفاده کنید. CMS ها برای کسانی نوشته شده‌اند که می‌خواهند در وقت خود صرفه جویی کنند، شما در عوض صرف وقت برای ایجاد سیستمی برای مدیریت وب سایتتان وقت خود را برای بهبود روش مدیریت و اطلاعات منتشر شده در وب سایتتان می‌کنید. اگر برنامه نویسی حرفه‌ای قصد راه اندازی سایتی را داشته باشد بجای صرف چندین ماه برای نوشتن یک سیستم برای مدیریت کارهایش می‌تواند از یک CMS برای انجام کارهایش استفاده ‌کند، در بدترین حالت اگر هیچ CMS ای قابلیت‌های مورد نیازش را نداشته باشد (که بعید است) می‌تواند با کمک به برنامه نویسان در گسترش CMSها کمک کند و قابلیت‌های مورد نیاز خود را CMS اضافه کند. این در حقیقت همان قانون بسیار معروف «نرم‌افزارهای آزاد» است که می‌گوید «چرخ را از ابتدا اختراع نکنید، در بهبود کارایی چرخ اختراع شده کمک کنید.»
 
- انواع CMS
CMSها دارای انواع گوناگونی هستند . از نظر طرز تلقی CMS از محتوا و سیاست کلی و محور بروزرسانی ,  سیستم های مدیریت محتوا می توانند در یکی از دسته های زیر طبقه‌بندی شوند:
•   سیستم مدیریت محتوای صفحه محور (Page base CMS) :
این CMSها واحد اطلاعاتی وب‌سایت را صفحه در نظر گرفته اند . به عبارت دیگر سایت را هویتی متشکل از صفحات می دانند و لذا تمام سعی خود را مصروف مدیریت صفحه می کنند و به مدیر سایت امکان ایجاد صفحاتی مجزا , دارای لینک به دیگر صفحات , و قابل ذخیره سازی روی سرور هاست به یکی از فرمت های htm , html , asp , php , jsp , ... را می دهند . نقطه کمال اینگونه CMS ها حداکثر پیاده سازی محیطی با توانایی های Microsoft Front Page یا Macromedia Dreamwaver است . جستجو در این سایت ها بر اساس اطلاعات متنی موجود در صفحات است و عبارت Search شده را در هر صفحه ای که یافت , لینک آن صفحه را خواهد آورد . استفاده از اینگونه CMS ها دارای ویژگی ها و مزایا و معایبی است :
   با اینگونه CMS ها می توان وب‌سایت های مقیاس کوچک (Small Web) -  از 10 صفحه تا 100 صفحه - و وب سایت های مقیاس متوسط (Medium Web) - از 100 صفحه تا 1000 صفحه - را پیاده سازی کرد . لکن راه اندازی سایت های مقیاس بزرگ (Large Web) - از 1000 تا 10000 صفحه - و بالاتر با چنین CMS هایی میسر نیست. زیرا اینگونه CMS ها , اصولا از بانک اطلاعاتی استفاده نمی کنند و ایجاد صفحات بصورت دستی است .
   اینگونه CMSها انعطاف پذیری فوق العاده‌ای در طراحی دلخواه ظاهر گرافیکی صفحات اصلی و صفحات داخلی سایت در اختیار می گذارند به نحوی که کاربر می تواند هر کدام از صفحات داخلی خود را  به نحو دلخواه طراحی کند.البته تغییر کلیات گرافیکی سایت از صفحات اول به صفحات داخلی , در هیچ وب سایت رسمی جایگاهی ندارد و  اگر در سایتی مانند Yahoo با حرکت به صفات داخلی شمای سایت عوض می شود به این خاطر است که مثلا بخش آب و هوای یاهو Weather.Yahoo.com خود در واقع سایتی مجزا با کارکردی مجزا است که بصورت زیرمجموعه ای از مجموعه عظیم یاهو دیده می شود .
   کاربری که قصد دارد سایت خود را با چنین CMS ای مدیریت کند , باید تا حدود زیادی از طراحی وب و HTML سردر بیاورد . به عبارت دیگر کاربری این سیستم  , مانند کاربری Microsoft Front Page یا Macromedia Dreamwaver می باشد با این تفاوت که این نرم افزار تحت وب است .امروزه که نرم افزارهایFront Page Microsoft یا Macromedia Dreamwaver  خود امکان اتصال با وب هاست را دارند و کسی که به کاربری آنها آشنا باشد براحتی می تواند از روی کامپیوتر خود سایت را بصورت Page base مدیریت کند ، نیازی به خرید نرم افزاری تحت وب نیست .
•   سیستم مدیریت محتوای قابلیت محور (Future Base CMS):
این گونه CMSها بر اساس قابلیت های مورد نیاز مشتریان بنیان گذاری شده اند . به عبارت دیگر اکثر وب‌سایتهای اطلاع رسانی متشکل از بخش های مختلفی می شوند که معمولا عبارت است از : مدیریت منو ، مدیریت گالری تصاویر یا آلبوم عکس ، مدیریت اعضاء ، مدیریت لینکستان و ... .بنابراین ، در اینگونه از پرتال ها , مدیر سایت صفحات را مدیریت نمی کند , بلکه با استفاده از قابلیت های مذکور , اطلاعات را وارد در ساختار بانک اطلاعایتی می نماید و سپس خود CMS اطلاعات را در قالب صفحات سازماندهی خواهد کرد .
به این ترتیب مدیر سایت بدون آشنایی با آنچه در پس پرده مسائل فنی اتفاق می افتد اطلاعات را در فرم ها وارد کرده و سیستم با ذخیره سازی این اطلاعات در بانک اطلاعاتی , سایت را سازماندهی می کند .  محاسن و معایب این گونه از پرتال ها عبارتند از :
   با اینگونه CMSها می توان علاوه بر سایت های مقیاس کوچک و مقیاس متوسط , وب سایت های مقیاس بزرگ (Large Web) - از 1000 تا 10000 صفحه - و بالاتر را نیز به راحتی طراحی و پیاده سازی نمود . زیرا اینگونه CMSها , اصولا از بانک اطلاعاتی استفاده می کنند و ایجاد صفحات بصورت اتوماتیک است
   اینگونه CMS ها انعطاف زیادی در طراحی ظاهر گرافیکی ساختار کلی سایت ندارند و لذا همیشه شمای گرافیکی ثابتی بر همه صفحات حاکم است . گرچه طراحی داخلی صفحات می تواند بسیار قوی انجام شود .
   کاربری که قصد دارد سایت خود را با چنین CMS ای مدیریت کند , لازم نیست از مسائل فنی طراحی وب و HTML سر در بیاورد . زیرا این کار به صورت اتوماتیک و پشت صحنه برای وی انجام می شود .
   اصولا کاربری و کار با این نرم افزارهای مدیریت محتوا قابلیت محور آسان تر ، دلپزیر تر و کاربر پسندتر می باشد ، زیرا برای ایجاد یک خبر ، به راحتی وارد بخش مدیریت اخبار شده و خبر مورد نظرتان را ایجاد می کنید و کاربران می دانند که برای ایجاد هر تغییری به چه بخشی مراجعه نمایند .

یک شنبه 3 مهر 1390برچسب:cms-جوملا-طراحی وب سایت-سایت-, :: 12:10 ::  نويسنده : نگین

- تاریخچه سیستم مدیریت محتوا(CMS)
در سال 1995 تعداد کاربران اینترنتی تنها 13 میلیون نفر در سراسر جهان را شامل می شد ، این در حالی است که این رقم در سال 2005 یعنی فقط ده سال بعد به 1 میلیلارد نفر رسید . این رشد انفجاری موجب شد تا کاربران زیادی به لزوم استفاده از اینترنت و وب پی برده و در فاصله این سالها ، تعداد صفحات وب بر روی شبکه جهانی وب به 60 میلیارد صفحه رسید . این نیاز روز افزون شرکتهای طراح وب را بر آن داشت تا با طراحی و پیاده سازی نرم افزارهای جامع همه منظوره که منطبق بر نیاز اغلب مشتریان باشد و به صورت قالبی منعطف بتوان بیشتر وب سایتهای اینترنتی را با آنها راه اندازی کرد . اینگونه نرم افزارها را بعدها نرم افزارهای مدیریت ‌محتوا نامیدند.


2- سیستم مدیریت محتوا چیست؟
«سیستم مدیریت محتوا» یا «سیستم‌های مدیریت محتوا» در حقیقت ترجمه‌هایی هستند برای اصطلاح انگلیسی Content Management Systems یا CMSها. از این پس نیز برای ساده‌تر شدن متن و خوانایی بیشتر بجای اصطلاح طولانی «سیستم‌ مدیریت محتوا» سعی می‌کنم از CMS استفاده کنم. اما این CMS ها چه هستند؟
CMS ها در حقیقت یک نوع از نرم‌افزار‌های کامپیوتر هستند که به کاربرانشان اجازه‌ی مدیریت محتوای دیجیتالی را می‌دهند. یک CMS امکاناتی برای ساماندهی، کنترل و نشر حجم عظیمی از اطلاعات دیجیتالی، شامل مستندات، راهنماها، اخبار، تصاویر و ... را فراهم می‌کند.
CMSها انواع مختلفی دارند که مشهورترین آن‌ها «سیستم‌های مدیریت محتوای وب» هستند که با نام  WebCMS خطاب می‌شوند.این نوع از سیستم‌های مدیریت محتوا به قدری مشهور و محبوب هستند که زمان بحث از CMS ها تا از نوع دیگری از CMSها بحث نشود منظور همان WebCMS ها هستند. به زبان دیگر، وقتی می‌گوییم یک CMS یا «سیستم مدیریت محتوا» یعنی از سیستم‌های مدیریت محتوای وب بحث می‌کنیم مگر آن که نوع خاصی از CMS ها را مشخص کنیم. بنابراین در این مقاله نیز زمانی که بحث از CMS می‌شود در حقیقت منظور WebCMS است.

3- سیستم‌های مدیریت محتوای وب(WebCMS)
همان طور که مطرح شد  WebCMSها معروف‌ترین نوع سیستم‌های مدیریت محتوا هستند، در تعریف ساده‌تر: «سیستم‌های مدیریت محتوای وب (یا CMSها) نرم‌افزارهایی هستند که مسئولیت مرتب‌سازی، نشر و کنترل محوای وب مانند مقالات، اخبار، تصاویر و ... را به عهده دارند.» CMS ها برروی سرورها نصب می‌شوند و شما می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید.
برای نمونه اگر شما قصد راه اندازی یک سایت خبری را دارید، کافیست CMS مورد نظر خود را برروی سرور وب یعنی همان‌جایی که قرار است سایتتان باشد نصب کنید، سپس با نام کاربری  و کلمه‌ی‌عبور  مدیریت وارد آن شوید و اخبار خود را ارسال کنید.
لازم نیست شما بدانید که یک CMS پشت پرده چه می‌کند، زیرا شما CMS ها را نمی‌نویسید، در حقیت تعداد بسیار زیادی CMS برروی اینترنت موجود هستند که کافیست یکی از آن‌ها را دانلود کنید و سپس برروی سرور خودتان نصبش کنید. سرور شما می‌تواند یک سرور اختصاصی در سازمانتان باشد یا فضایی مشترک برروی وب باشد.(اغلب به نام Host معروفند)

 
چهار شنبه 30 شهريور 1390برچسب:, :: 12:24 ::  نويسنده : نگین

برای ایجاد فروش بیشتر از طریق سایت روی نکات زیر تمرکز کنید.

1- زمان LOAD ، اندازه صفحات و سیستم هدایت بازدیدکننده در سایت

صفحاتی که به کندی ظاهر می شوند، صفحات بسیار بزرگ یا بسیار کوچک و دشواری حرکت در سایت، هر کدام به تنهایی کافی هستند تا بازدیدکننده را خسته و نا امید نمایند. بازدیدکننده هرگز نباید منتظر ظاهر شدن صفحات بماند، هرگز نباید برای خواندن اطلاعات مورد نظرش صفحه را بالا و پایین کند و هرگز نباید برای اطلاعاتی در مورد خرید اجناس مورد نظرش، با دشواری تمام سایت را جستجو کند.

سایتهای دارای صفحات مرتب، سریع و هدفمند معمولا در امر فروش نیز موفق تر هستند.

این سایت از روی سایز صفحات و حجم اطلاعات شما، سرعت را حدس نمی زند بلکه به راستی از نقاط مختلف جهان به سایت شما وصل می شود و سرعت متوسط بالا آمدن سایت را به شما برمیگرداند.

2-
استفاده کمتر از عوامل گرافیکی

اگرچه عوامل گرافیکی فریبنده و جذاب به نظر می رسند، اما معمولا برای فروش موثر نیستند. حتی در صورت استفاده زیاد ممکن است نتیجه برعکس ایجاد کند. زیرا باعث خواهند شد که سرعت سایت بسیار پایین بیاید و ضمنا ممکن است ذهن بینندگان سایت را از هدف اصلی سایت که فروش است، دور نمایند. اگر لازم است که از عوامل گرافیکی استفاده کنید باید تصاویر مناسب برای سایت انتخاب نمایید و سایز آنها را تا حد ممکن کوچک کنید. اکثر تصاویر گرافیکی را می توان حدود 20 درصد کوچک کرد بدون آن که لطمه ای به کیفیت و تاثیر تصویر وارد شود.

3- استفاده از CSS یا (cascading style sheet)

با استفاده از فایل های CSS می توانید بسیاری از تگ های تکراری html مانند Font را حذف نمایید. این گونه تگ ها معمولا 5 تا 7 درصد حجم صفحات شما را اشغال می کنند. تصور کنید که در صورت داشتن 100 صفحه در سایت، در چه حجمی صرفه جویی خواهید کرد.

4- شکستن سایت به جدولهای (table) کوچکتر

به جای قرار دادن کل صفحه در یک جدول بزرگ، آن را به بخشهای کوچکتر تقسیم نمایید. با این کار هنگام ورود بازدیدکننده بخشهای مختلف صفحه شما به تدریج ظاهر می شوند و بازدیدکننده مجبور نمی شود مدت زمان زیادی به صفحه سفید خیره شود تا صفحه شما بالا بیاید. این نکته از مواردی است که معمولا فراموش می شود.

5- استفاده از نقشه سایت

نقشه سایت نه تنها باعث افزایش رتبه شما در موتورهای جستجو می شود، بلکه در واقع راهنمای بازدیدکنندگان سایت به شمار می آید و از سردرگمی آنها در سایتهای بزرگ مانند سایتهای تجارت الکترونیک جلوگیری می کند. نقشه سایت همانگونه که از نام آن مشخص است باید نشاندهنده مسیرهایی باشد که بازدیدکنندگان می توانند در سایت شما طی کنند. موتورهای جستجو نیز از روی همین نقشه، سایت شما را پیمایش می کنند. بنابراین نقشه سایت یکی از عوامل ضروری سایت های تجارت الکترونیک محسوب می شوند.

6- محتویات غنی

محتویاتی که شامل کلمات کلیدی باشند و هدفمند و با رعایت اصول نوشته شده باشند، باعث افزایش رتبه در موتورهای جستجو می شوند. همچنین بازدیدکننده را علاقمند خواهند کرد که از شما خرید کند. همانطور که شیوه نوشتاری غلط باعث راندن مشتریان خواهد شد و عدم وجود کلمات کلیدی رتبه شما را در موتورهای جستجو پایین خواهد آورد. شیوه نوشتار اولین راه تاثیرگذاری بر روی بازدیدکننده ای است که تازه به سایت شما مراجعه کرده است، بنابراین توجه دقیق و کافی به محتویات سایت معمولا موجب فروش بیشتر خواهد شد.

7- عنوان (title) صفحات

صفحاتی که دارای عنوانهای غنی از کلمات کلیدی هستند، ترافیک زیادی خواهند داشت و ترافیک بیشتر به معنی فروش بیشتر است. این عنوانها رتبه شما را در موتورهای جستجو بهبود می بخشند. برای صفحات داخلی خود نیز کلمات کلیدی مناسبی در نظر بگیرید. سایتهای تجارت الکترونیک معمولا سایتهای بزرگی هستند. کلمات کلیدی صفحات داخلی و ارتباط این صفحات با هم برای موتورهای جستجو بسیار مهم هستند. برای تصاویر محصولات خود حتما از تگ alt استفاده نمایید. عدم وجود این تگ امتیاز منفی بزرگی در رتبه شما ایجاد خواهد کرد.

8- استفاده آسان برای کاربر

پایگاههای تجارت الکترونیک و رویه های فروش که استفاده از آنها دشوار است، مهمترین عامل صرف نظر مشتری از خرید هستند. پایگاه و رویه فروش برای استفاده کاربر باید آسان و به اندازه ای مطمئن باشد که اطلاعات مربوط به فروش و مبالغ پرداختی هرگز از دست نرود.

9- امنیت سایت

سایت فروش باید امن باشد و به بازدیدکننده اطمینان بدهد که اطلاعات شخصی که او به سایت می دهد در مکان مطمئنی قرار می گیرد و به هیچ عنوان در اختیار دیگران قرار نخواهد گرفت و یا فروخته نخواهد شد. این موضوع برای خریداران online بسیار اهمیت دارد بنابراین هرگونه تضمین و اطمینان از امنیت سایت باعث بهبود فروش خواهد شد.

10- صفحه تشکر از خریدار

بلافاصله بعد از دریافت سفارش مشتری، در صفحه مخصوصی از او تشکر نمایید. این حسن ادب شما تاثیر مثبتی روی بازدیدکننده خواهد داشت و تضمین خواهد کرد که این فرد تبدیل به مشتری همیشگی شما شود و برای خریدهای بعدی به سایت شما مراجعه کند.

یک سایت تجارت الکترونیک قطعا با سایت های شخصی و یا سایت سازمانهایی که قصد فروش از طریق سایت را ندارند، تفاوت دارد. تمرکز روی طراحی و سیستم هدایت و دیگر جنبه های سایت، همه باید به نحوی باشد که هدف اصلی سایت که همان فروش است، را برآورد.

چهار شنبه 30 شهريور 1390برچسب:, :: 11:43 ::  نويسنده : نگین

خدمات نگهداری وب سایت

به روز نگه داشتن وب سایت و ارائه اطلاعات جدید مهمترین عامل در تعامل موثر و پویا با مخاطبان است. زمانی که بازدیدکنندگان وب سایت از جدیدترین کالاها و خدمات شما آگاه نباشند کارکرد سایت شما به نازلترین سطح خود می رسد و ارزش آن به اندازه یک بروشور قدیمی و باطله تنزل می یابد.
به روز نگه داشتن وب سایت شما می تواند این اطمینان را در مخاطبان ایجاد کند که افرادی مسئول و پاسخگو در مجموعه شما وجود دارند، بنابراین اطلاعات این سایت صحیح وروزآمد است و میتوان به داده های آن اطمینان داشت و با خیالی آسوده از خدمات سایت استفاده کرد، زیرا که در صورت بروز هرگونه مشکل در ارائه اطلاعات و خدمات می توان با پشتیبان سایت تماس گرفت و انتظار پیگیری موثر را داشت.

عناوین خدمات نگهداری وب سایت در شرکت داده پردازی آرون عبارتند است از:

نگهداری و رفع ایرادات احتمالی
مشاوره و رفع ایرادات کاربری
ورود اخبار شرکت کارفرما
بهینه سازی ساختار اطلاعاتی سایت
ارائه آمار تحلیلی بازدید و کارکرد سایت
 
آموزش کاربری نرم افزار
به روزرسانی سایت بر اساس مناسبت های تقویمی
پشتیبانی از محتوای صفحات سایت
تهیه نسخه های پشتیبان از محتوای سایت
تغییر طراحی گرافیکی عمومی سایت
مشاوره تولید محتوا

برای اشنایی با خدمات و نمونه کارهای این شرکت اینجاکلیک کنید.

شنبه 26 شهريور 1390برچسب:, :: 15:26 ::  نويسنده : نگین

“مانگو ” چگونه آغاز می شود ؟
اگر شما تلفنی را از ژاپن خریداری کنید و یک آپدیت ضعیف را بر روی آن نصب کنید و یا آن را در کشوری مثل تایوان آپگرید کنید در این صورت باید گفت که فصل مانگو آغاز شده است . تاآنجا که به مایکروسافت مربوط میشود ، مانگو تا زمانی که آنها اعلام کرده اند وارد  بازار نمی شود  و همه ما فقط باید منتظر آن تاریخی باشیم که آنها اعلام کرده اند .یعنی پاییز امسال !

مایکروسافت فصل پاییز را زمان ورود مانگو به بازار معرفی کرده است همچنین ” جو بلفویر ” یکی از کسانی که در مورد سیستم عامل ها ویندوز فون خبر رسانی می کند اعلام کرده که منظور مایکروسافت از پاییز دقیقا پاییز است و نه زمان دیگری ! هرچند این بیان او به خیلی از شایعات پایان می دهد با این حال ما هنوز به دنبال خبرهای داغ از سوی نشریات دیگریم.

هرچند باید اذعان کرد که گاهی گوش سپردن به بعضی از شایع پراکنان مانند روزنامه ها فقط جنون خالی است ولی با این حال ، همه می دانند که افرادی مثل جو نیز همه داستان را برای مردم عادی تعریف نمی کنند و همیشه چیزی برای سوپرایز کردن و یا پنهان کردن وجود دارد که این در واقع خوراک روزنامه ها و شایع پراکنان است که حسابی از آن نان درآورند .

دو شنبه 21 شهريور 1390برچسب:, :: 15:48 ::  نويسنده : نگین

تعاريف برنامه نويسی تحت وب

برای مشخص نمودن برنامه هائی با قابليت اجراء بر روی وب، از واژه های متعددی استفاده می گردد : Web-enabled ، Web-based و Web application نمونه هائی در اين زمينه می باشند. واژه های Web-Based و Web-enabled در برخی موارد بجای يکديگر استفاده شده تا برنامه های نوشته شده برای اجراء بر روی وب ، شبکه های مبتنی بر اينترنت نظير اينترانت ها را تشريح و مشخص نمايند. به هر يک از برنامه های فوق ، می توان از طريق يک مرورگر دستيابی پيدا کرد. اين نوع برنامه ها در موارد متعددی با يکديگر متفاوت می باشند. طراحی برنامه های Web-Based ( مبتنی بر وب ) ، بگونه ای است که قابليت اجراء بر روی اينترنت و وب را داشته باشند، در مقابل برنامه های Web-enabled ، دارای يک اينترفيس مبتی بر وب بمنظور استفاده از قابليت های نرم افرارهای موجود ( نرم افزارهای سنتی ) می باشند. نرم افزارهای فوق قبل از مطرح شدن وب ايجاد شده و با طراحی يک اينترفيس مبتنی بر وب می توان از امکانات آنها در صفحات وب نيز استفاده نمود. مثلا" می توان با طراحی يک فرم لازم ، اطلاعاتی را از کاربران اخذ و با مراجعه به بانک های اطلاعاتی موجود ، اطلاعات مورد نظر را استخراج و نتايج را با يک فرمت مناسب برای مرورگر ارسال کرد. بهرحال برنامه های مبتنی بر وب ، از آغاز با رويکرد وب ، طراحی و پياده سازی شده در صورتيکه برنامه های Web-enabled ، از نرم افزارهای موجود بکمک يک اينترفيس مبتی بر وب استفاده می نمايند.

برنامه های Web-Based ، دارای امکانات و قابليت های متعددی بوده که بمنظور استفاده در وب طراحی و پياده سازی شده اند. برنامه های Web-enabled ، دارای يک Gateway مجزا تحت وب بوده که امکان ارتباط با نرم افزارهای قديمی را فراهم می آورد. Gateway موجود امکان استفاده از تمام قابليت های نرم افزارهای وجود را فراهم نخواهد کرد و صرفا" پاسخگو به بخش محدودی از انتظارات خواهند بود. بديهی است بخش هائی از نرم افزارهای موجود ( سنتی ) می بايست با رويکرد وب بازنويسی شده تا امکان ارتباط آنان با Gateway فراهم گردد.

برنامه های موجود بر روی برخی از سايت ها نظير : خريد کالا ، کتاب ، رزو بليط هواپيما ، ارسال و دريافت نامه الکترونيکی ( نظير hotmail ) نمونه هائی از برنامه های مبتنی بر وب می باشند. در ادامه با برخی تعاريف برنامه های تحت وب آشنا می شويم:

● يک وب سايت که قادر به انجام عملياتی خاص نظير فروش کالا است .

● برنامه ای که بر روی وب اجراء می گردد.

● برنامه ای که بر روی يک سرويس دهنده وب در شبکه اجراء و امکان سرويس دهی به چندين کاربر در هر لحظه را دارا است .

● يک برنامه نرم افزاری که از پروتکل Http بعنوان هسته پروتکل ارتباطی خود بمنظور توزيع و ارائه اطلاعات مبتنی بر وب و با فرمت Html استفاده و آنان را برای کاربران ارسال خواهد کرد.

● يک برنامه مبتنی بر وب دارای لايه های زير است :

1. يک لايه نازک سرويس دهنده ( مرورگرهای وب )

2. يک لايه نمايش و ارائه ( سرويس دهندگان وب )

3. يک لايه Application ( سرويس دهنده Application)

4. يک لايه بانک اطلاعاتی

 

 


 

منبع:www.aronco.net

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد


سایتهای برتر



آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 6
بازدید دیروز : 3
بازدید هفته : 41
بازدید ماه : 277
بازدید کل : 68855
تعداد مطالب : 17
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1